top of page

Fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling (ook wel chemische peeling genoemd) is een verzamelnaam voor verschillende zuurpeelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om de beschadigde dode huidcellagen te verwijderen.

 

Huidveroudering begint namelijk met een tragere celdeling. De levende lagen worden steeds minder actief waardoor de dode huidcellen steeds meer aan de huidoppervlak blijft plakken. Met als vervolg dat collageen en elastine afneemt en de rimpel in de dode lagen steeds meer toeneemt. Door de juiste peeling toe te passen kan dit proces worden omgekeerd en de gehele huidstructuur wordt hierdoor verbeterd. We kunnen het huidverouderingsproces niet stopzetten maar wel vertragen…

 

Bij No.5 Skincare werken we met de peelings van Salonnepro. Dat gebruikt maakt van AHA’s (alpha hydroxy acids) en BHA’s (beta hydroxy acids) zoals glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. Met als verschil dat AHA’s in wateroplosbaar zijn en BHA’s in vet oplosbaar. Hierdoor werken AHA’s goed op het huidoppervlak en BHA’s goed tot diep in de poriën.

 
Glycolzuur:
Glycolzuur valt onder de groep fruitzuren en bestaat uit hele kleine moleculen die diep en gemakkelijk in de huid doordringen. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat glycolzuur de huid zeer effectief hersteld, nadat deze zonschade heeft opgelopen.
 
Salicylzuur:

Salicylzuur breekt de cellen los die aan elkaar gekleefd zitten. Dit zorgt voor minder meeëters, puistjes en andere oneffenheden. Salicylzuur is zo krachtig dat het tot diep in de poriën laag doordringt. Werkt tevens ontstekingsremmend, roodheid vermindert en de barrièrefunctie van de huid verbetert.

 

Melkzuur:

Melkzuur is ter ondersteuning van salicyl- en glycolzuur toegevoegd aan de peeling en zorgt voornamelijk voor een diepe hydratatie van de huid

 

Glycolic Acid peel: Deze peeling is geschikt bij huidveroudering, hyperpigmentatie (pigmentvlekken). Is een krachtige peeling die de productie van collageen sterk bevordert en fijne lijntjes en rimpels vermindert. Met als resultaat een stralende

 

Salicylic Acid peel: Wordt met name gebruikt voor het behandelen van een vette/

onzuivere huid. Een huid die veel last heeft van verstopte poriën, gerstekorrels en puistjes. Salicylzuur is een vet-oplosser, waardoor het tot in de poriën kan doordringen om zo talgvet en onzuiverheden te verweken en op te lossen.

 

Lactic Acid peel: Is een melkzuurpeeling die vocht bindt in de huidcellen en zorgt voor een prachtige GLOW. Pakt lichte hyperpigmentatie aan en zorgt voor een gladdere en fijnere huidtextuur. Door het verstevigende aspect is de Lactic Acid Peel ook zeer geschikt voor anti-aging toepassingen.


Sensitive peel: Is een peeling die uit verschillende fruitzuren bestaat: Lactic Acid, Glycolic Acid, Citric acid, Malic Acid en Tartaric Acid. Deze peeling is geschikt voor mensen met een dunne/gevoelige huid of een huid met couperose. Pakt eventuele lichte hyperpigmentatie aan en zorgt daarnaast voor een gladde en fijne huidtextuur.

 

LET OP: voor de bovenstaande peelings is het gebruik van thuisproducten een absolute voorwaarde om blijvende resultaten op de lange termijn te bereiken en te behouden. De producten zijn voorzien van hoogwaardige ingrediënten

bottom of page