top of page

Fruitzuurpeeling

fullsizeoutput_2507_edited.jpg

Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuurpeelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellagen te verwijderen.

Een fruitzuurpeeling heeft een keratolytische werking, wat betekent dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. Een fruitzuurpeeling verwerkt de kitsubstantie tussen de dode huidcellen, waardoor deze los komen en kunnen afschilferen. Hierdoor worden oppervlakkige huidproblemen in de epidermis verminderd.

Glycolic Acid

Glycolzuur is, in water oplosbaar en heeft een sterke keratolytische werking en stimuleert de vorming van nieuwe huidcellen. Het resultaat is een frissere en meer egale teint. Ook zorgt het voor een betere doorbloeding van de huid en kan het preventief worden ingezet tegen huidveroudering. Hierdoor worden fijne (droogte)lijntjes en huidverkleuringen minder zichtbaar.

Salicylic Acid

Salicylzuur heeft een vet- oplossende eigenschap en kan daardoor tot diep in de poriën binnendringen. Salicylzuur heeft het vermogen om in de poriën talg op te lossen, de opgehoopte dode huidcellen te verwijderen en de poriën te reinigen. Tevens heeft het een ontstekingsremmende eigenschap.

Tevens wordt het ook wel een chemische peeling genoemd. Ondanks het woord ‘chemisch’ zijn de peelings van natuurlijke afkomst. 

Er zijn verschillende fruitzuurpeelings:

Glycolic Acid peel: Hyperpigmentatie (pigmentvlekken), anti-aging en andere huidverkleuringen, Melasma
Salicylic Acid peel: Acne, huid die veel last heeft van verstopte poriën, gerstekorrels en puistjes, vette/gecombineerde huid.
Lactic Acid peel: Vochtarme huid, lichte hyperpigmentatie (pigmentvlekken) en een

doffe/ vale huid. Een echte Glow Peel.
Sensitive peel: Gevoelige huid, dunnere huid, huid met couperose en lichte hyperpigmentatie (pigmentvlekken).

Wat gebeurt er na een fruitzuurpeeling?

Na de behandeling kan de huid droog aanvoelen. De mate van droogheid is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de frisse huid zichtbaar. Een volle crème of Oil Elixer houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Voor intensievere resultaten kan je thuis een Ampoule in a Bottle gebruiken.

Het ampul serum bevat extreem hoge geconcentreerde werkstoffen met werkzame stoffen.

Voor een intensiever resultaat adviseer ik een kuur te doen van 3 of 6 behandelingen. Elke 2 weken wordt er een fruitzuurpeeling behandeling uitgevoerd. De werking van de fruitzuurpeeling is opeenstapelend waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt.

  • Minimaal 3-6 behandelingen in kuurverband

  • Eenmalig de fruitzuurpeeling is een goede behandeling voor een boost van de huid.

  • Onderhoudsbeurt aantal keer per jaar

  • Passende producten

IMG_3019.JPG
Om het maximale resultaat te bereiken is het aan te raden om deze behandeling in combinatie te doen met de Bio Peel. De effectiviteit wordt met maximaal 50% verhoogd. Hierdoor kun je in een korte tijd intensievere resultaten behalen.

Belangrijke punten:

1. Breng dagelijks een hoge zonnefactor aan. De huid wordt extra gevoelig voor UV- straling en kan verbranden of hyperpigmentatie ontwikkelen wanneer deze niet goed beschermd wordt.
2. Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank voor minimaal 14 dagen na de behandeling.
3. Gebruik alleen de huidverzorging producten die door No.5 Skincare & Beauty zijn geadviseerd. Alle producten van SPA Salonnepro kunnen veilig worden gebruikt.
4. Je dient minimaal 7 dagen te wachten voordat je een scrub/peeling gebruikt op het behandelende gebied.
5. De huid kan droog aanvoelen na de behandeling. Dit gevoel kan enige dagen aanhouden. Wij raden aan om een Oil Elixir te gebruiken om de huid soepel te houden.

Tarieven

Fruitzuurpeeling                                                           € 75,00

75 min.

___________________________________________________

 

Fruitzuurpeeling icm Bio Peel                                    € 94,95

80 min.

___________________________________________________

Kuurverband 3x                                                             € 197,50

___________________________________________________

bottom of page